L'auditoria de la cooperativa de l'Aldea revela males praxis de la gerència però resol que és viable i se'n pot sortir

dijous, 15 de març del 2012


L'auditoria de la cooperativa de l'Aldea revela males praxis de la gerència però resol que és viable i se'n pot sortir
En els propers quinze dies hi haurà un nou desbloqueig de comptes però no s'ha concretat quina serà la quantitat de diners que es retornarà
L'Aldea (ACN).- La situació econòmica de la cooperativa de l'Aldea és més preocupant del que es preveia i s'han constatat certes males praxis de la gerència. Aquest és el resultat de l'auditoria i el pla de viabilitat als quals el departament d'Economia havia condicionat el calendari de desbloqueig dels comptes de la secció de crèdit que queden pendents per retornar. Amb tot, el pla resol que la cooperativa és viable i que amb una nova i millorada gestió i un increment de la seva productivitat pot refer-se. La Generalitat preveu fer abans de final de mes un nou desbloqueig dels comptes, com havia anunciat fer en aquest primer trimestre, però sense concretar de moment quines seran les quantitats ni el dia previst.
Representants dels socis afectats per la secció de crèdit de l'Aldea i representants de l'Ajuntament del municipi han conegut avui al departament d'Economia el resultat de l'auditoria i del pla de viabilitat que s'ha estat elaborant en els últims dos mesos i als quals la Generalitat va condicionar el calendari de desbloqueig i retorn dels comptes afectats per la fallida de la secció de crèdit. Segons han coincidit a explicar el president del afectats de l'Aldea, Ramon Carles, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que ha estat present a la reunió d'aquest dijous a Barcelona, l'auditoria que s'ha presentat revela que la situació és més complicada i més preocupant del que s'havia previst inicialment.

La causa haurien estat les males pràctiques comptables i de gestió de l'antic gerent, Daniel Ferré, que es desprenen del resultat de l'auditoria. Segons Carles, són algunes les irregularitats i factures falses que s'han detectat. Davant aquesta situació, la decisió d'emprendre mesures legals contra Ferré dependrà de la Junta Rectora de la cooperativa que ja en el cessament del gerent no descartava aquesta possibilitat.

La cooperativa és viable
El pla de viabilitat, per altra banda, resol que la cooperativa és viable i que amb una bona gestió i l'increment de la productivitat, entre altres recomanacions, es podria restablir la normalitat i es recuperarien els diners encallats per la fallida de la secció de crèdit en cinc anys. En concret, el pla estableix que caldria que l'entitat assolís els 4 milions d'euros de volum de negoci per ser factible i viable.

El president del Afectats, Ramon Carles, coincideix amb el president de la Junta de la cooperativa en què la millor opció és la que aposta per incrementar la productivitat perquè hi hagin més ingressos, incorporar un nou gerent qualificat, i ajustar els salaris dels treballadors a la situació de la cooperativa, tenint en compte que hi ha alguns salari excessius, ha apuntat.

El proper dia 30 de març, els socis estan convocats a l'Assemblea General on hauran de decidir entre les opcions que els proposa el pla de viabilitat. En el pitjor dels casos, seria presentar un concurs de creditors i desfer-se de la cooperativa. Segons ha apuntat Pallarès, si els coses es fan bé amb un nou gerent i una nova manera de treballar, la gent podrà recuperar els diners.

En aquest sentit, el delegat del Govern ha confirmat que hi haurà un nou desbloqueig dels comptes pendents abans que acabi el mes malgrat no s'ha concretat quan es farà ni quina serà la quantitat. La cooperativa es va proposar retornar els diners de les llibretes d'estalvi a la vista i la meitat dels dipòsits a termini abans de finalitzar aquest mes. Segons els càlculs d'Economia, encara resten pendents de retorn els fons de 406 comptes pertanyents a 321 socis: 249 comptes a la vista per un total de 628.425 euros i 157 a termini per 4,13 milions.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.