El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció reclamant al Govern de l’Estat un pla director per l’estació de tren de l’Aldea

dissabte, 14 de març del 2009

NOTA DE PREMSA DEL SERVEI DE PREMSA I COMUNICACIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprova una moció reclamant al Govern de l’Estat un pla director per l’estació de tren de l’Aldea

La moció també demana que s’augmenti la freqüència de trens regionals i l’aturada a l’estació de l’Aldea “com a mínim” d’un Euromed diari en sentit Barcelona-Alacant i Alacant-Barcelona

El plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat, a l’apartat de propostes d’urgència, una moció, proposada per tots els grups polítics comarcals, que reclama al Govern de l’Estat un pla director per l’estació de tren l’Aldea-Amposta-Tortosa. La moció també demana l’increment de trens regionals i l’aturada a l’estació de l’Aldea “com a mínim” d’un tren Euromed diari en sentit Barcelona-Alacant i Alacant-Barcelona.
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, “l’estació de tren l’Aldea-Amposta-Tortosa està patint una progressiva retallada de serveis ferroviaris i d’atenció als usuaris”. Martí ha dit que “això afecta greument al desenvolupament del territori i per aquest motiu les institucions del territori exigim al Govern de l’Estat que assumeixi les seves responsabilitats i doti l’estació amb un major nombre i qualitat de serveis”.
Per la seva part, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha lamentat “la manca d’interès i voluntat” del Ministeri de Foment per tal que l’estació de l’Aldea sigui “de primer ordre”. Andreu ha afirmat que “ara l’estació de l’Aldea sembla més un baixador que una estació de referència i, a les Terres de l’Ebre, mentre no tinguem una estació de primera seguirem sent un territori de segona”. Andreu ha recordat que, des de l'entrada en servei de la nova estació, l'any 1995, els serveis s'han empitjorat fins arribar a la situació actual amb una reducció dels horaris d'atenció als usuaris, de manera especial en l’horari nocturn. Així, primer es va reduir l'obertura de l'estació a les sis del matí i el tancament a les 21.50 hores, i actualment no es presta servei abans de les sis i deu del matí, ni després de dos quarts de deu de la nit, quan encara queden dos trens amb aturada a l'Aldea.
El text de la moció aprovada reclama que el Govern de l’Estat redacti un pla director per millorar l'estació que inclogui la millora dels accessos, l’ampliació de la zona d’aparcament, i la reforma i rehabilitació de les seves infraestructures com la zona d’espera, la compra de bitllets o la cafeteria. A més, també es demana que s'augmenti la freqüència i aturada de trens regionals, d'acord amb diverses resolucions del Parlament de Catalunya, que es doni compliment a l’acord aprovat per la Comissió de Foment del Senat per tal que un Euromed diari tingui aturada a l'estació tant en sentit Barcelona com Alacant, i que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya millori la freqüència de pas i el nombre de municipis connectats amb l’estació de l’Aldea mitjançant el transport públic per carretera. La moció també inclou una petició formal de suport a la resta d’ajuntaments, institucions locals i entitats socials i econòmiques de les Terres de l’Ebre perquè reclamin una actuació decidida al Govern de l’Estat.
D’altra banda, el plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre també ha aprovat les bases per a l’atorgament d’ajuts per a l’arranjament i millora de camins municipals pel 2009; els informes preceptius per la constitució del “Consorci d’Inversions Públiques” i del “Consorci Viles Termals”, sol·licitats respectivament pels ajuntaments de Tortosa i Benifallet; les bases per a l’atorgament d’ajuts per a ensenyaments musicals i les bases dels premis de recerca “Pare Romanyà” i “Federico Pastor”, destinats a alumnes de batxillerat dels instituts d’ensenyament secundari del Baix Ebre; i l’annex d’actualització econòmica al conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’IMACT per regular el finançament de l’ús de les aules per la realització del curs de l’aula de música tradicional i popular.
Finalment, durant la sessió plenària de l’ens comarcal ha tingut lloc la presa de possessió com a consellera comarcal de Maria José Bertomeu, en substitució de Jordi Gaseni.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.